Kaiserschmarrn met gekruide appelcompote

Deze kaiserschmarrn zijn een heerlijke traktatie voor iedereen die houdt van een beetje chaos in hun ontbijt!
20 minuten voorbereidingstijd | 15 minuten kooktijd | 4 porties

Kaiserschmarrn recept Melkunie PROTEIN
Standard image

ingrediënten:

Voor de kaiserschmarrn:

  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 3 middelgrote eieren
  • 300ml Melkunie PROTEIN Vanille Milk Drink 1L
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels boter om te bakken

Voor de appelcompote:

  • 3 middelgrote appels
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels bruine fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 verse citroen

bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de gekruide appelcompote - smelt in een pan de boter en voeg vervolgens de suiker en kaneel toe en roer tot alles gemengd is.
  2. Voeg de appel, rozijnen en een scheutje citroensap toe - kook totdat de appel zacht is.
  3. Om het pannenkoekbeslag te maken, meng je het meel, de suiker en de bakpoeder samen, klop dan de eieren tot ze glad zijn en klop de Melkunie PROTEIN Vanille Milk Drink erdoorheen.
  4. Maak een kuiltje in het meel en voeg geleidelijk het melkmengsel toe, terwijl je constant roert om een mooi dik, glad beslag te maken - laat vervolgens rusten.
  5. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Bak de helft van het beslag tot een pannenkoek.
  7. Scheur de pannenkoek met een spatel in stukken.
  8. Wacht tot de onderkant bruin wordt en roer ze dan door elkaar zodat ze overal bruin worden en gaar zijn.
  9. Serveer met een snufje poedersuiker en een lepel gekruide appelcompote.

Tip: Kan ook worden geserveerd met vers fruit en dikke Griekse yoghurt.