Over ons

Werken bij Melkunie

Melkunie is onderdeel van Arla Foods en gevestigd in Nijkerk. In Nijkerk verwerken wij jaarlijks 300 miljoen liter melk. Wil jij hieraan bijdragen? We hebben regelmatig gave vacatures.
Arla vlaggen wapperend in de lucht.

Werken bij Arla Foods

Lees meer

ons verhaal

Melkunie staat voor lekker, plezier en gemak. Al sinds onze oprichting in 1872 zijn we met niets anders bezig. Gedreven om het beste te leveren. En keer op keer te verrassen met lekkere producten. Het begon met een groepje eigenzinnige Noord-Hollandse boeren die besloten om de beste zuivel te gaan maken. Met elkaar. En met hun koeien, natuurlijk. Waar onze eigenzinnige makers van Melkunie met hun jarenlange ervaring, smaak en vindingrijkheid steeds weer vol plezier mee aan de slag gaan. En, toegegeven, daar slaan we soms best een beetje in door. Maar dat plezier vind je wel terug in de smaak! Geen wonder dat we heel Nederland veroveren.

 • 1872

  het begin

  Op een dag besluiten een paar Noord Hollandse boeren om samen zuivel te gaan maken. Omdat samen net even meer zekerheid biedt én net even gezelliger is!

 • 1997

  geen bommetje

  Melkunie wint een Gouden Loekie voor de reclame ‘Bommetje’ met Peer Mascini in de hoofdrol. Daarin introduceerde we ook de beroemde zin ‘Al het goeie komt van Melkunie koeien'.

 • 2009

  welkom in Nederland

  Arla Foods treedt toe tot de Nederlandse markt en neemt de fabriek in Nijkerk over. Voortaan is Melkunie onderdeel van Arla Foods.

 • 2016

  langer vers

  We brengen een nieuwe innovatie: Versfilter melk van Melkunie. Dat is melk die wij door een extra filter hebben laten stromen waardoor deze langer vers blijft.

 • 3 varianten Melkunie PROTEIN pudding.

  2020

  and the price goes to…

  Onze Melkunie Protein pudding wint de prijs voor Beste Introductie binnen de categorie zuivel.

 • 2022

  het vrolijkste merk van Nederland

  We laten weer van ons horen met een nieuwe merkcampagne. De beroemde pay-off ‘Al het goeie komt van Melkuniekoeien’ brengen we terug naar ‘Goeie, van Melkunie’

 • Melkunie fabriek

  1969

  en al snel...

  Meteen groeit hun nieuwe Melk-Unie sterk. Goeie zuivel blijkt boe-ming business! En al snel brengen ze met  meer zuivelmakers steeds meer producten op de markt. Uiteindelijk onder de naam... Melkunie!

 • 1998

  zuivel groeit

  Melkunie blijft zich door de jaren heen uitbreiden en de coöperatie telt steeds meer boeren. En dat leidt tot steeds meer lekkere producten. Melk, karnemelk, yoghurt, vla en pap. Maar ook zuiveldrinks, slagroom en milkshakes. Want Nederlanders houden nu eenmaal van zuivel.

 • 2012

  het lekkerste tussendoortje

  We voegen Melkunie Breaker toe aan de familie.

 • Melkunie PROTEIN groep producten

  2016

  nieuw en veelbelovend

  We introduceren Melkunie Protein en openen hiermee de markt voor zuivel hoog in eiwitten.

 • koe met zonnenbril

  2022

  het koelvak is nu nog koeler

  Voortaan is Melkunie ook te vinden bij Dirk van den Broek en daarmee voor een grotere groep verkrijgbaar.

 • 2023

  lancering biodiversiteits programma

  Tussen 2023-2025 planten we 40.000 bomen en struiken op en rondom Nederlandse boerderijen.